Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, evenementen en opleidingen in de geestelijke gezondheidszorg. Ontdek boeiende artikelen, interessante inzichten en praktische tips die professionals in dit vakgebied helpen om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Laat je inspireren door de innovatieve benaderingen en blijf verbonden met de gemeenschap van geestelijke gezondheidszorg professionals.

Nu al een ruime tijd geleden trokken wij, Roland Rogiers en Filip Raes, naar huize Lehembre. Onze gastheer trakteerde ons niet alleen op zijn inzichten. In zijn wel zeer specifiek autobiografisch geheugen zaten ook tal van illustraties vanuit de casuïstiek klaar. En… we kregen er zelfgemaakte pralines (vergeet Neuhaus) en koffie bovenop. We hadden het met Jan over vroeger en nu. En vooral over de essentie van de gedragstherapeutische praktijk. Eigenlijk ook wel over psychotherapie als kunst. Oude ideeën die erg verfrissend blijken en in de huidige praxis misschien wel ten onrechte ondergesneeuwd zijn. 

BWP vertegenwoordigt alle klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen en artsen die werken binnen de wetenschappelijke psychotherapeutische referentiekaders zoals beschreven in het advies van de Hoge Gezondheidsraad. BWP zetelt in de federale raad voor geestelijke gezondheidszorgberoepen.

De VVGT wil de kwaliteit van het gedragstherapeutisch aanbod in Vlaanderen ondersteunen en bevorderen. De VVGT erkent niet alleen supervisoren. Er is ook een (weder)erkenningsprocedure voor gedragstherapeuten. Iedereen die succesvol de opleiding gedragstherapie heeft volbracht kan de titel erkend gedragstherapeut aanvragen. De erkenning loopt over een periode van 5 jaar. Na deze 5 jaar kan de gedragstherapeut een wedererkenning aanvragen. De wedererkenning duurt eveneens 5 jaar.