Tijdschrift gedragstherapie

Het tijdschrift Gedragstherapie verschijnt driemaandelijks en bevat artikelen over gedragstherapeutisch onderzoek en klinische toepassingen hiervan. Boekbesprekingen en een forumrubriek zijn ook vaste onderdelen. Regelmatig verschijnt er een themanummer.

Alle leden van de VVGT ontvangen dit tijdschrift omdat het een onderdeel uitmaakt van het lidmaatschap.

Bij de stichting Tijdschrift Gedragstherapie kunt u meer informatie krijgen over het tijdschrift en de abstracts opvragen van verschenen artikels.

Bij de uitgeverij Boomuitgevers Amsterdam kunt u eerder verschenen exemplaren bestellen of een abonnement zonder lidmaatschap van de VVGT nemen op het tijdschrift.

www.tijdschriftgedragstherapie.nl

Directe link naar Tijdschrift Gedragstherapie voor VVGT-leden.

Relevante literatuur

Collega Francis de Groot zorgde voor een up to date lijst van links naar gedragsanalytische tijdschrijften (augustus 2007). In het bijzonder wordt de aandacht gevestigd op een gloednieuw gedragsanalytische tijdschrift over gokken, dat gratis on line beschikbaar is: http://www.agb-journal.com/issues.html. Om de volledige lijst van links naar tijdschriften te raadplegen, downnload de bijlage. 

De website van het Centrum Cognitieve Gedragstherapie (in Nederland) vindt u door op de volgende link te klikken.

Bent u op zoek naar meer vakliteratuur, dan raden we deze link naar Dirk Hermans aan.

Deze link brengt u naar een interessante les over positieve bekrachtiging.

Kunt u ons nog interessante gedragstherapeutische literatuur signaleren? Of bezocht u nog interessante met gedragstherapie verwante websites? Geef ons dan een seintje!